Samenstellingen

HANDMATIG SAMENSTELLEN

Al onze disciplines komen uiteindelijk bij elkaar in onze samenstelhal. Hier produceren vakmensen producten voor de meest uiteenlopende marktsegmenten.

We maken hierbij gebruik van zowel MIG/MAG als TIG technieken, waarmee we lassamenstellingen van zowel staal als RVS kunnen produceren.

Maatwerk

Vakmanschap en materiaalkennis zijn nergens zo belangrijk als bij het samenstellen. Weten welke invloed het inbrengen van warmte heeft op een product is van essentieel belang om goede producten te kunnen produceren.

Als onze vakmensen werken met de laatste apparatuur op het gebied van lastechniek. Verder maken we gebruik van 3D werktafels voor een stabiele basis. Deze werktafels maken het mogelijk om snel een stabiele lasopstelling te realiseren, waardoor dure lasmallen niet noodzakelijk zijn voor eenmalig gebruik.

Repeat

Ook repeterende producten worden handmatig samengesteld. Dit kunnen onderdelen zijn die daarna verder worden gelast op één van onze lasrobots, of producten die geheel handmatig worden gelast.

Uiteraard gebeurt dit ook zo efficient mogelijk. De samenstellers die aan repeterende producten werken maken bijvoorbeeld gebruik van een eigen hijskraan, waardoor ze onafhankelijk van de overige samenstellers kunnen werken en steltijden geminimaliseerd worden.

GEROBOTISEERD SAMENSTELLEN

Zo effectief mogelijk lassen, dát is waar het om draait bij onze lasrobots. Door het gebruik van slimme hulpmiddelen en een uitgebreide vakkennis leveren we Brabantse kwaliteit tegen Oosterse prijzen.

Maatwerk

Ook voor maatwerk worden onze lasrobots met enige regelmaat ingezet.

Door gebruik te maken van 3D CAM software kunnen we onze robots offline programmeren, waardoor we snel een correct lasprogramma hebben.

We werken bij onze lasrobots ook met flexibel inzetbare hulpmiddelen, waardoor we snel een stabiele opstelling voor een product kunnen opzetten, zonder de kosten van het ontwikkelen van een lasmal.

Onze lasrobots kunnen, ook bij lagere aantallen, op deze manier ingezet worden voor laswerk waarbij de laslengtes of kwaliteitseisen handmatig lassen moeilijk maken.

Repeat

Samen met onze engineers worden op basis van het eindproduct stabiele lasmallen ontwikkeld die er voor zorgen dat onze repeterende producten continu aan de gewenste maatvoering en kwaliteit voldoen.

Door slim gebruik te maken van deze mallen kunnen we repeterende producten, die normaliter buiten Europa geproduceerd zouden worden, in Nederland houden, mét de daarbij horende kwaliteit én leverbetrouwbaarheid.